Het transcript dat je hieronder aantreft is gegenereerd met behulp van computertechnologie.
Hierdoor kunnen de namen van personen en partijen soms foutief zijn weergegeven.
Indien je een fout opmerkt kun je deze gemakkelijk verbeteren door op het bewerk-symbool (het potloodje) te klikken.
Voorzitter, dan ben ik misschien niet helemaal duidelijk geweest. Ik bedoel niet dat we dit voorstel nu gaan bespreken, maar wel even wat kaders meegeven van wat we nu wel verwachten, want kijk, dit voorstel wat er nu ligt? Ja, het is natuurlijk vervelend dat het nu teruggetrokken moet worden en het is wel iets wat we eigenlijk aan het college hebben gevraagd om het zo te formuleren. Dus ik denk dat het wel goed is om even nog scherp te hebben van wat verwachten wij dan hierna? Zeg maar. Eerst de
De heer Van Hoogdalem, en dan mag u. U moet waarschijnlijk een knopje indrukken. Ja, hij doet het, ja voorzitter. Ik zou er ook niet voor zijn om nu op het voorliggende voorstel te gaan reflecteren, maar vooral de wethouder de ruimte te geven om straks over enige tijd met een nieuw plan te komen en dat we dan het inhoudelijke debat gaan voeren over de rol en de functie van de openbare bibliotheekvoorziening in Leidschendam-Voorburg. De heer Rozenberg. Ja voorzitter.
Mevrouw heeft aangegeven dat de Raad om dit voorstel heeft verzocht, maar volgens mij heeft de Raad verzocht om een voorstel waarin de participatie was geregeld. Dat is een motie geweest van de Partij van de Arbeid toentertijd. Die heeft gevraagd om een helder participatietraject voorafgaand aan het voorleggen van een voorstel. Dus wat ons betreft heeft de Raad niet gevraagd om het voorstel dat nu voorligt.
Dank u, voorzitter, wij kunnen het ook wel van harte ondersteunen om het voorstel weer even mee terug te nemen om dan een goed proces vorm te geven. Als ik het goed begrijp, en ik hoor daar graag de bevestiging van, zitten daar ook nog een paar stappen in. De eerste stap is dan het maken van een plan voor het participatietraject en vervolgens het participatietraject, met daaruit volgend een nieuw raadsvoorstel. Ik denk dat die eerste stap, namelijk het bespreken van dat participatief voorstel, ook een prima gelegenheid zou kunnen zijn om even wat mee te geven vanuit de raad van wat wij van belang vinden in het proces. Dus wat dat betreft hoeven we wat mij betreft vanavond niet te spreken van een voorstel dat van tafel is.
Voorzitter, GroenLinks waardeert het ook dat de wethouder teruggaat met het stuk en met een beter stuk terugkomt. Ik heb er geen bezwaar tegen om het voorstel van mevrouw Arisse te steunen en te zeggen: als we nou net in een paar zinnen wat mee kunnen geven aan de wethouder, kan dat volgens mij geen enkel kwaad.
Dat zou dus ook concluderend zijn wat ik zou willen doen. Uiteindelijk zijn heel veel mensen, met name op dit agendapunt afgekomen en die wil ik zeker de gelegenheid geven om hun zegje hier ten overstaan van de commissie te doen. En de commissie wil ik de mogelijkheid geven om in ieder geval met een aantal dingen te reageren, zaken mee te geven. Die gelegenheid wil ik u allen zeker bieden. Kunt u daarmee instemmen, de heer Rozenberg?
Voorzitter, ja, maar ik heb nog wel de vraag aan de fractie van de ChristenUnie of zij ook het voorstel steunen van het college dat het college het voorstel intrekt.
Meneer Verschoor, ja, dat vind ik prima. Daar sluit ik me bij aan. Maar ik vind het ook heel goed als mensen die er nu wat over willen zeggen dat wel even kunnen doen, dat lijkt me heel goed.
Goed, dan ga ik met uw welnemen over tot het spreekrecht van de inwoners. Daar staat maximaal 30 minuten voor. Er hebben zich in totaal 1, 2, 3, 7 mensen aangemeld voor het spreekrecht en de eerste die ik graag het woord zou willen geven is mevrouw Tiekstra, directeur-bestuurder van Stichting Boeiing. Aan u de microfoon. En u heeft maximaal 5 minuten om de commissie toe te spreken.