27-11-2006 Commissie MA
Agendapunt 1 Opening, mededelingen en vaststelling agenda.
Agendapunt Agendapunten die niet besproken worden
Agendapunt 15 Besluitenlijst vergadering commissie Maatschappelijke Activiteiten d.d. 16 oktober 2006. (2006/27314)
Agendapunt 16 Actiepuntenlijst voortvloeiend uit de toezeggingen uit commissievergaderingen(wordt nagezonden).
Agendapunt Bespreekpunten
Agendapunt 7 Raadsbrief inzake modernisering Wet Sociale Werkvoorziening(2006/19974).
Agendapunt Agendapunten die niet besproken worden
Agendapunt 11 Raadsbrief inzake extra maatregelen t.a.v. het watergeven van het openbaar groen en de sportvelden naar aanleiding van de extreme weersomstandigheden (2006/21548)
Agendapunt 12 Raadsbrief inzake informatie over de door het college vastgestelde opzet voor het project Wmo-loket. (2006/24506)
Agendapunt Bespreekpunten
Agendapunt 5 Raadsvoorstel tot vaststelling van de startnotitie totstandkoming en inhoud Nota Binnensport (2006/27078).
Agendapunt Agendapunten die niet besproken worden
Agendapunt 14 Raadsbrief inzake gezondheidsrisico's UMTS-zendmasten (2006/26270).
Agendapunt Bespreekpunten
Agendapunt 6 Raadsvoorstel tot vaststelling van het Beleidsplan reïntegratie 2007 (2006/26730).
Agendapunt 4 Raadsbrief inzake collegeadvies over burgerinitiatieven (2006/28456).
Samenvatting
Het document betreft een voorstel om mensen die in het leven zijn uitgeschakeld een nieuwe kans te bieden door hen op een ondernemende manier te betrekken bij projecten. Dit initiatief, ingediend door mevrouw J. Creemers, is onderdeel van het project Burgerinitiatief. Eerder heeft mw. Creemers in Den Haag een succesvol project uitgevoerd waarbij uitkeringsgerechtigden een pand hebben opgeknapt en daarna werk vonden in het zakelijke trefcentrum dat daaruit voortkwam. Ze wil een soortgelijk project starten in de gemeente Leidschendam-Voorburg, waarbij de inhoud van het project afhankelijk is van lokale en persoonlijke mogelijkheden van de deelnemers. De reïntegratieactiviteiten kunnen gefinancierd worden vanuit de Werk-deel van de Wet werk en bijstand. Het voorstel wordt besproken in een commissie, die de raad adviseert over de verdere stappen.
-
Voorstel om mensen die uitgeschakeld zijn in het leven een nieuwe kans te bieden om ondernemersgewijs met hen aan de slag te gaan .pdf analyse dossier
Analyse van het document
Titel en Samenvatting:
De titel van het voorstel is "Voorstel om mensen die uitgeschakeld zijn in het leven een nieuwe kans te bieden om ondernemersgewijs met hen aan de slag te gaan." Het voorstel, ingediend door mevrouw J. Creemers als burgerinitiatief, richt zich op het bieden van re-integratiekansen aan mensen die momenteel niet actief zijn in het arbeidsproces. Het idee is om deze mensen te betrekken bij een project waarbij ze een pand opknappen en omvormen tot een zakelijk trefcentrum. Dit biedt hen niet alleen werkervaring maar ook de mogelijkheid om uiteindelijk een baan te vinden binnen het centrum.
Oordeel over de volledigheid:
Het voorstel is in zijn huidige vorm niet volledig. Hoewel het idee en de intentie duidelijk zijn, ontbreekt er gedetailleerde informatie over de specifieke inhoud en uitvoering van het project in Leidschendam-Voorburg. Er is ook geen concreet plan of tijdlijn gepresenteerd.
Rol van de raad:
De raad moet het voorstel beoordelen en beslissen of het project in de gemeente kan worden uitgevoerd. Dit kan inhouden dat de raad advies geeft, overleg voert met de portefeuillehouder, of het voorstel voor kennisgeving aanneemt.
Politieke keuzes:
De raad moet beslissen of ze het burgerinitiatief willen ondersteunen en of ze bereid zijn middelen en faciliteiten beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het project. Er moet ook worden overwogen hoe dit initiatief past binnen de bredere beleidsdoelen van de gemeente.
SMART en Inconsistenties:
Het voorstel is niet SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) geformuleerd. Er ontbreken specifieke doelen, meetbare resultaten, en een tijdsgebonden plan. Er zijn geen duidelijke inconsistenties, maar de vaagheid van het plan kan tot interpretatieverschillen leiden.
Besluit van de raad:
De raad moet beslissen of ze het voorstel willen ondersteunen en hoe ze dit willen doen. Dit kan variëren van het goedkeuren van het project tot het vragen om meer gedetailleerde informatie voordat een beslissing wordt genomen.
Participatie:
Het voorstel impliceert participatie van lokale cliënten en uitkeringsgerechtigden, maar er is geen gedetailleerd plan voor hoe deze participatie vorm zal krijgen.
Duurzaamheid:
Duurzaamheid wordt niet expliciet genoemd in het voorstel, maar het opknappen van een pand en het creëren van een langdurige werkgelegenheidsoplossing kunnen als duurzame elementen worden beschouwd.
Financiële gevolgen:
Er zijn geen directe financiële consequenties die afwijken van de geldende en meerjarenbegroting, aangezien het project gefinancierd kan worden uit de Werk-deel Wet werk en bijstand. Echter, er is geen gedetailleerd financieel plan gepresenteerd.Dossier vormen
Typ of selecteer een zoekterm, voeg optioneel een of meer alternatieven toe (komma gescheiden) en verfijn de zoekopdracht naar behoefte met extra zoektermen.
Burgerinitiatief Reïntegratie Ondernemersgewijs Uitkeringsgerechtigden Traject Den Haag Zakelijk trefcentrum Werk-deel Wet werk en bijstand Reïntegratieactiviteiten Mw. CreemersVerfijning van de zoekopdracht: